maanantai 19. lokakuuta 2015

Valtio varkaissa

Valtiollinen julkisella rahalla pyöritettävä TV-1:n terveyteen panostava Akuutti ohjelma kertoi 5.10.2015 ohjelmassaan ihottumavoidesekoituksesta, jota myös toimittaja Mikko Penttilä ja lääkäri Risto Laitila valmistivat ohjelmassaan.


Ohjelman kohdissa 10:23 ja 21:35 tulevat esiin kohdat jotka liittyvät ihottumavoidesekoitukseen, niin lukijoiden ei tarvitse kahlata läpi koko ohjelmaa.

Tämä ihottumavoidesekoitus on sattumalta minun keksimäni ja Akuutin juttu perustuu tekemääni blogikirjoitukseen. Joten lähetin Akuutin tekijöille 12.10.2015 seuraavanlaisen palautteen niin sähkäpostilla kuin YLE:n sivuilla olevaan palautteeseen ohjelmasta. Lisäksi laitoin ohjelman Facebooksivuille asiasta myös vastaavan palautteen.

Hyvät TV-ohjelma Akuutin tekijät. Esittelitte ohjelmassanne 5.10.2015 ihottumavoidesekoituksen, jonka minä olen sattumalta keksinyt. Ette kuitenkaan maininnut lähdetietoa, kuten hyviin journalistisiin tapoihin kuuluu. Julkisen sanan neuvoston journalististen ohjeiden mukaan.
  1. Myös toisen työtä käytettäessä on noudatettava hyvää tapaa. Lähde on mainittava, kun käytetään toisen julkaisemia tietoja.
Koska juttunne perustuu tekemääni blogikirjoitukseen, pyytäisin teitä korjaamaan asian ja ilmoittamaan ihottumavoiteen keksijän, eli minut, seuraavassa ohjelmassanne joka on 19.10.2015. Muuten joudun tekemään teistä kantelun Julkisen sanan neuvostolle.


Tv-ohjelma akuutin tekijät vastasivat minulle Facebooksivuillaan 19.10.2015 näin.

Tervehdys! Kiitokset kommentistanne. Omalääkäriosiossa mainitsemanne juttu perustui katsojan lähettämään kysymykseen soodan ja perusvoiteen mahdollisista terveysvaikutuksista. Tämäntyyppisiä kysymyksiä tulee meille hyvin paljon ja internet on niitä täynnä. Varsinkin soodaan liitettäviä terveysuskomuksia on paljon. Omalääkärimme tehtävänä on selvittää, onko seoksella väitettyjä terveysvaikutuksia vai ei. Mitään virheellistä tietoa ko. Omalääkäriosuus ei siis sisältänyt, joten korjattavaakaan ei ole. Toivotan teille hyvää syksyn jatkoa. Yst. Terv. Karin Mariola. Akuutti

Johon minä taas vastasin 19.10.2015 seuraavasti.

Hyvät TV-ohjelma Akuutin tekijät. Juttunne ihottumavoidesekoituksesta perustuu minun keksintööni ja tekemääni blogikirjoitukseen. Todisteetkin ovat olemassa, koska voidesekoitus tulee esille täysin samanlaisena jopa mittasuhteiltaan ohjelmassanne, kuin tekemässäni blogikirjoituksessa. Eli joko olette saaneet katsojaltanne vinkin, joka perustuu blogikirjoitukseeni tai olette itse kopioineet keksintöni ohjelmaanne. Koska olette jättäneet lähdetiedon mainitsematta ja kieltäytyneet korjaamasta asiaa, olen tehnyt teistä tänään aivan äsken kantelun Julkisen sanan neuvostolle ja liitän keskustelumme siihen jatkoksi. Terv: Markku Laitinen

Näin siis valtiollinen veronmaksajien rahoilla pyöritettävä TV-kanava varastaa muiden juttuja ja esittelee niitä ohjelmassaan, mainitsematta lainkaan lähdetietoa ja toimii siten hyvien journalististen tapojen vastaisesti. Eikä myöskään edes pyytämällä suostu korjaamaan asiaa hyvien journalististen tapojen mukaisiksi. Samalla nämä valtiolla töissä olevat varkaat työllistävät tahallaan toista valtion instanssia Julkisen sanan neuvostoa.

Näinä aikoina kun valtion velka on noin 100-miljardia, tällainen tahallinen valtion velan lisääminen, työllistämällä näitä valtiollisia instansseja turhaan, vain siksi koska TV-ohjelma Akuutin tekijöillä ei ole haluja noudattaa hyviä journalistisia tapoja, on tuplarikollista. Jos minä veronmaksajana ja kansalaisena saisin päättää, lopettaisin joko rikollisen ohjelman kokonaan tai ainakin vaihtaisin ohjelman vetäjinä toimivia ja säästäisin näin valtion rahoja. Seuraavan kerran kun YLE:ä koskevat YT-neuvottelut, toivoisin TV-ohjelma akuutin tekijöiden olevan säästöjen kohteena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.