sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Sopimusten noudattaminen

Eu ei noudata omia sopimuksiaan ja siksi meillä on EU:n alueella kriisi toisensa perään. Lissabonin sopimuksessa, eli EU:n perusoikeuskirjassa sanotaan ettei jäsenvaltio vastaa toisen jäsenvaltion veloista, mutta tätä sopimusta ei ole noudatettu, vaan mekin olemme osallisina esimerkiksi Kreikalle annetuissa useissa tukipaketeissa. Tukipaketeissa joista ei Kreikalle ole ollut mitään hyötyä, vaan tukipakettien rahat ovat menneet Saksalaisille ja Ranskalaisille pankeille. Usean tukipaketin jälkeenkin Kreikalla on enemmän velkaa, kuin ennen ensimmäistä tukipakettia.

Nyt meillä on EU:ssa meneillään huomattava turvapaikan hakijoista koostuva kriisi. Tässäkään kriisissä ei ole noudatettu EU:ssa solmittuja sopimuksia. Duplinin sopimuksen mukaan turvapaikan hakijan on haettava turvapaikkaa ensimmäisestä turvallisesta maasta, johon hän saapuu Unionin alueella. Kun nämä turvapaikan hakijat tulevat Suomeen, he tulevat usean turvallisen maan kautta ja ovat näin ollen laittomia turvapaikan hakijoita, jotka tulisi palauttaa välittömästi ensimmäiseen turvalliseen maahan, johon ovat saapuneet.

Näistä sopimuksien vastaisista teoista koituu maallemme huomattavat kustannukset, joita kaikkia on mahdotonta laskea, eivätkä kaikki kustannukset ole edes tiedossa. Kreikasta saattaa langeta maallemme vielä valtavat vastuut ja laittomista turvapaikan hakijoista tulee valtavat taloudelliset vastuut jo alusta alkaen. Samaan aikaan kun valtiomme velkaantuu jo ennestään ylivelkaantuneena lisää ja hallitus on leikkaamassa lapsilta, vanhuksilta ja kaikkein huonoimmassa asemassa olevilta jo ennestäänkin alimitoitettuja elämisen mahdollisuuksia.

Eduskunnan ja hallituksen tulisi olla meidän kansalaisten edunvalvojia, niin koti- kuin ulkomaillakin. Mutta minkälaista edunvalvontaa nykyinen poliittinen eliitti edustaa? Toimivat vastoin solmittuja sopimuksia ja kurjistavat oman maan kansalaisten elämää. He odottavat että kansalainen noudattaa heidän laatimiaan täysin mielivaltaisia lakeja, mutta itse he eivät noudata mitään solmittuja sopimuksia. Poliittinen eliittimme on ylivelkaannuttanut maamme, salannut kansalta ne todelliset vastuut joita ovat valtiomme ja kansalaistemme niskaan keränneet esimerkiksi Kreikan tukipakettien myötä. Ja nyt poliittinen eliittimme on tekemässä valtavaa bisnestä omiin ja lähipiiriensä taskuihin, laittomilla turvapaikan hakijoilla.


Yhteenvetona voidaan todeta poliittisten edunvalvojiemme hoitaneen työnsä täysin ala-arvoisesti. Eivät he ole ajaneet valtion ja kansalaisten etuja, vaan ovat putsaamassa valtion ja kansalaisten omaisuuden itselleen ja etupiireilleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.