sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Aarnion ja KRP:n valtataistelu huumemarkkinoista

Tällä hetkellä maamme pääkaupungin, Helsingin huumepoliisin entistä päällikköä Jari Aarniota vastaan käydään oikeudenkäyntiä. Hän on ollut vangittuna marraskuusta 2013 lähtien. Kesäkuussa 2015 hänet tuomittiin vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdottomaan vankeuteen, kahdesta törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä, lahjuksen ottamisesta ja rekisterimerkintärikoksesta. Lisäksi hänen epäillään osallistuneen, yhteen suomen suurimpaan huumeiden maahantuontirikokseen, jonka oikeudenkäynti on vielä kesken.


Tänään 20.9.2015 Iltalehdessä olevan uutisoinnin mukaan, samat poliisit jotka ovat mukana Aarnion juttujen tutkinnoissa, ovat myös itse toimineet hyvin epäilyttävästi omissa huumejutuissaan. Syyttäjän mukaan heitä on syytä epäillä törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä, rikoksesta joihin Aarnion on jo todettu syyllistyneen. Kyseessä on huumeiden kätköpaikkaan liittyvä rikos, jossa poliisin tietämän kätköpaikan pillerihuumeet jätettiin vaihtamatta vaarattomampiin pillereihin, teko on poliisin säännösten vastaista. Samanlainen säännösten vastainen poliisin tietämän huumekätkön huumeiden vaihtaminen, jätettiin tekemättä lehden tietojen mukaan vuotta aikaisemmin KRP:n poliisien toimista.

Julkisuudessakin on arveltu Aarnion ja KRP:n poliiseilla olleen reviirikiista huumemarkkinoista. Siksi Aarnion toimia tutkitaan nyt täikamman tarkkuudella. Eli Aarniolla olisi ollut suomen parhaat markkina-alueet omalle huumetuonnilleen ja KRP on halunnut vallata nämä maan parhaimmat ja tuottavimmat alueet omalle huumetuonnilleen. Nyt julkisuudessa Iltalehden sivuilla oleva uutisointi tukisi tätä teoriaa. Samat henkilöt jotka tutkivat Aarnion tapausta, ovat itse myös törkeiden vastaavien epäilyjen kohteena.


On täysin selvää ettei poliisin laillisuusvalvonta ole pelannut mitenkään, vaan poliisi on saanut vuosikymmeniä toimia täysin rikollisesti, kenenkään puuttumatta asioihin. Näyttäisi myös siltä, että poliisilta on karannut mopo käsistä totaalisesti 2000-luvulla. Tarja Halosen Presidenttiaikana ja poliisista on tullut maan suurimpia rikollisorganisaatioita. Nyt olisikin oikeusvaltion kannalta erittäin tärkeää, että poliisin rikollisuus tutkittaisiin äärimmäisen tarkasti ja sen jälkeen poliisille asetettaisiin ulkopuolinen valvontaelin, kuten demokraattisissa oikeusvaltioissakin on. Jos poliitikot eivät laita kertakaikkista stoppia poliisin rikollisuudella ja hoida poliisin valvontaa länsimaisten oikeusvaltioiden tasolle, on peli menetetty. Silloin on turha puhua minkäänlaisesta länsimaisesta oikeusvaltiosta tänäkään päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.