torstai 12. marraskuuta 2015

Mielenkiintoinen Foorumi

Olin eilen Länsi-Helsingin Perussuomalaisten järjestämässä foorumissa, jossa puhujana oli Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho. Foorumi oli monellakin tavalla mielenkiiintonen ja en itse osallistunut keskusteluun vaan olin kuunteluoppilaana. Mutta minua Suomen kansalaisena ja Perussuomalaisen puolueen jäsenenä jäi foorumista ihmetyttämään muutama asia.

Terho otti esille että jos emme valtiona saa talouttamme kuntoon, meillä käy kuten Kreikalle ja muille vastaaville Euroopan kriisimaille, EU alkaa hoitamaan talouttamme. Siis meiltä vietäisiin taloudellinen itsemääräämisoikeus. Minua kansalaisena jäi mietityttämään asia maamme Perustuslain kannalta, koska Perustuslaki sanoo valtion itsemääräämisoikeuden luovuttamisen maamme rajojen ulkopuolelle, olevan maanpetosrikos. Ja taloudellinen itsemääräämisoikeus, on yksi tärkeimmistä itsemääräämisoikeuksista.

Jokainen voi kansalaisena miettiä, mitä oman taloudellisen itsemääräämisoikeuden luovuttaminen jollekin toiselle, tarkoittaisi omassa elämässä? Samaa ja vielä pahempaa se tarkoittaisi valtiollisessa mielessä, kuten voimme EU:n kriisimaista huomata.

Minua jäi askarruttamaan, että olisimmeko me Perussuomalaiset puolueena valmiita olemaan mukana esimerkiksi hallituksessa, joka luovuttaisi maamme taloudellisen itsemääräämisoikeuden maamme rajojen ulkopuolelle? Tämä ei mietitytä minua vain Perustuslaillisen ongelman takia, vaan myös Islannin esimerkin takia. Islantihan antoi vastoin muiden Euromaiden linjaa pankkiensa kaatua ja sai taloutensa sillä kuntoon. Suuntaamalla finanssikriisin jälkihoitona julkisia varoja laajoihin sosiaalisiin ohjelmiin. Islannin hallitus velvoitti pankkeja antamaan anteeksi esimerkiksi asuntolainoja, pitääkseen yllä kotitalouksien ostovoimaa. Sosiaali- ja terveyssektori nieli viime vuonna 43% maan budjetista, joka on ostovoimapariteetilla korjattuna noin 15% suurempi kuin meillä suomessa.

Suomi sen sijaan että olisi antanut Euroopan maiden kriisipankkien kaatua, on ollut tukemassa Saksalaisten ja Ransakalaisten pankkeja ja ottanut vastuita sieltä kannettavakseen, niin paljon, ettei varmaan kukaan ole perillä kokonaisvastuista. Suomen omien pankkien tilanne on erinomainen, samaan aikaan kun valtio velkaantuu, tekevät yksityiset pankit loistavaa tulosta. Joka johtuu siitä että yksityisille liikepankeille on annettu oikeus luoda tyhjästä rahaa, jota ne sitten lainaavat valtioille. Jos rahanluontioikeus olisi valtion keskuspankilla, rahajärjestelmän tuotot valuisivat yksityisten pankkien sijasta valtioille. Tässä kohtaa rahajärjestelmä on siis perusteellisesti pielessä.


Toinen asia joka eilisessä Foorumissa oikein särähti kasvoille, oli se että Sampo Terho kutsui maatamme oikeusvaltioksi. Siis valtiota jossa ei ole edes Perustuslakituomioistuinta, joka takaisi kansalaisten perustuslaillisten oikeuksien toteutumisen. Mielestäni tällaista valtiota ei voida millään mittareilla kutsua oikeusvaltioksi, koska perustuslain suhteen vallan kolmijako-oppi ei toteudu ja kuten jo aikaisemmin mainitsin, mikään instanssi ei takaa kansalaisille edes perustuslaillisia oikeuksia. Mietinkin että kun Perussuomalaisten kansanedustaja alkaa pitämään suomea oikeusvaltiona, tulee mieleen että jotakin on pahasti pielessä. Vaihtoehdosta on saattanut alkaa tulla samanlainen puolue kuin vanhoista puolueista. Onko vallankumous syönyt lapsensa, kuten niin usein ennenkin historian valossa olemme nähneet käyneen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.