perjantai 5. huhtikuuta 2024

Minun leikkauslistani

 Poliitikot ovat esittäneet oman leikkauslistansa, johon voi tutustua alla olevan linkin takaa.

Kehysriihi: Nämä asiat ovat pöydällä – Politiikka – Ilta-Sanomat (is.fi)

Joten ajattelin näin kansalaisena tehdä oman leikkauslistan, jolla aikaansaadaan vähintään vastaavat säästöt kuin poliitikkojenkin leikkauslistalla, ilman että heikennetään kaikista heikoimmassa asemassa olevien asemaa lainkaan.

Ensin vähennetään kansanedustajien määrä puoleen, päätöksenteko on siirtynyt siinä määrin Brysseliin ettemme tarvitse enää 200 kansanedustajaa, vaan pärjäämme 100 kansanedustajalla. Kansanedustajien vähentämisen myötä myös avustajien määrä vähenee puolella ja säästöt ovat huomattavat. Samoin vähennetään ministerien määrä neljään, pääministeriin, sisäministeriin, ulkoministeriin ja puolustusministeriin. Emme pienenä maana tarvitse nykyistä määrää ministereitä.

Kaikki yhdistystuet lopetetaan mukaan lukien puoluetuet. Yhdistysten kuten puolueiden on tultava toimeen jäsenmaksuilla, mitään muita tukia puolueet eivät saisi ottaa vastaan.

Uudistetaan kansanedustajien palkkaus siten, että kansanedustajien peruspalkka on kansalaisten keskipalkka. Poistetaan kansanedustajilta kaikki verottomat tulot, kuten valiokuntapalkkiot, kokouspalkkiot, kulukorvaukset ja valtionyritysten johtokuntien kokouspalkkiot ja sisällytetään nämä hommat kansanedustajan työhön. Kansanedustajille pitää antaa mahdollisuus lisäansioihin tulospalkkauksen muodossa, eli mitä enemmän valtio tuottaa vuodessa voittoa ja mitä suurempi on budjetin ylijäämä sen suurempi tulospalkkio olisi kansanedustajilla.

Otetaan esille 200 000 korkeimmin palkattua virkamiestä ja annetaan puolelle välittömästi lopputili, näin saadaan ylisuurta byrokratiaa purettua huomattavasti juuri sieltä mistä sitä pitää purkaakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.