torstai 26. maaliskuuta 2020

Suora demokratia käyttöön

Tarvitsemme suoran demokratian mahdollisimman nopeasti, sitovat kansanäänestykset käyttöön joiden tulokset virkamiehet toteuttaisivat virkavastuulla. Poliitikot ja puolueet voitaisiin poistaa kokonaan, koska ne molemmat ovat demokratian pahimpia vihollisia. Kansalaiset eivät tarvitse puolueita tai poliitikkoja mihinkään.

Ajatelkaapa mikä säästö yhteiskunnalle tulisikaan, kun kansalaisten ei tarvitsisi maksaa puoluetukia ja poliitikot eivät voisi jaella kansalaisten rahoja itselleen, tukiryhmilleen ja lähipiireilleen ja kansalaiset päättäisivät kehitysavun kohteet ja suuruuden. Samoin kansalaiset päättäisivät maahanmuuton määristä ja siitä keitä omaan valtioonsa ottaisivat.

Kansalaiset myös päättäisivät valtion omaisuuden ja luonnonvarojen myynnistä ja poliitikot eivät voisi myydä valtion omaisuutta pilkkahinnoilla kuten nyt ovat tehneet jo vuosikymmeniä. Kansalaiset voisivat myös äänestää laeista ja kansainvälisistä sopimuksista, eivätkä poliitikot näin voisi säätää sellaisia lakeja tai sitoutua sellaisiin sopimuksiin, jotka ovat kansalaisten oikeustajun vastaisia.

Poliitikoista ja puolueista ei ole kuin haittaa kansalaisille ja sen sijaan, että kansalaiset valitsevat vaaleilla poliitikot, he voisivat valita vaaleilla korkeimmat virkamiehet, jotka toimisivat virkavastuulla ja toteuttaisivat sitovien kansanäänestysten tulokset. Samoin kansalaisten tulisi valita ylimmät laillisuusvalvojat ja poliisijohtajat, näin poliisin ei tarvitsisi juosta nakkipakettivarkaiden perässä, vaan poliisi voisi keskittyä yhteiskunnan kannalta niihin oikeisiin ja törkeimpiin rikoksiin, jotka nyt jäävät monesti tutkimatta.

Jokaisen kansalaisen kannattaa miettiä minkälaiset edut suora demokratia tarjoaa kansalaisille ja jokaisen kansalaisen tulisi asettaa päämääräksi jättää lapsilleen suora demokratia perinnöksi, se olisi paras perintö mitä kansalainen voisi jälkeläisilleen jättää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.