tiistai 24. maaliskuuta 2020

Koronavirus

Miettikääpä sellaista asiaa, että te kuuluisitte esimerkiksi vaikka maailman tuhannen rikkaimman ihmisen joukkoon. Teillä olisi varaa ostaa kaikki mitä rahalla on saatavana, myös virkamiehiä ja poliitikkoja. Mitä te ajattelisitta nykyajan maailman menosta? Maailma ylikansoittuu, meret täyttyvät muoveista, sademetsät hakataan huonekaluiksi ja maapallo saastuu yhä enenevässä määrin.

Olisitteko te sitä mieltä, että maailmasta pitäisi hävittää 90% ihmisistä, jotta teidän jälkeläisillänne olisi paremmat mahdollisuudet selvitä. Koska nykyisellä menolla on edessä valtava katastrofi ja koko maapallo on vaarassa muuttua suurelta osin jopa elinkelvottomaksi. Kyynisesti ajateltuna, jos itse kuuluisin maapallon tuhannen rikkaimman ihmisen joukkoon, olisin tuota mieltä.

No miten nämä 90% maapallon väestöstä tulisi sitten poistaa maapallolla. Sodat ovat kautta historian vähentäneet väkeä ja varsinkin kaksi maailmansotaa. Tätähän eliitti joka sodat on aina järjestänyt, on käyttänyt hyvin hyödykseen, eikä vain väkeä vähentääkseen, vaan myös rikastuakseen sodan avulla. Mutta jos kolmas maailmansota syttyisi, se saattaisi ajautua ydinsodaksi ja silloin maapallosta iso osa saattaisi olla asumiskelvotonta vuosikymmeniä tai vuosisatoja. Eli sota ei olisi oikea ratkaisu enää vähentää ihmiskuntaa.

No entäpä nyt parhaillaan leviävä koronavirus, joka on hengenvaarallinen ainakin vanhemmalle väestölle, sairaille ja huonokuntoisille. Korvaisiko se nykyaikana sodan ja tarjoaisi nykyaikaisemman vaihtoehdon vähentää väkeä maapallolta? Mitä ilmeisemmin se tekisi näin ja näillä perusteilla miettisin hyvin tarkkaan, onko virus luotu laboratoriossa, kuten monet ovat väittäneet? Vai onko virus luonnonmuovaama ja luonnon oma keino vähentää ihmiskuntaa?

Jutun kirjoittajana en tiedä oikeaa vastausta, mietin vain kahta eri vaihtoehtoa ja jokainen voi miettiä asiaa myös omassa päässään jos tarvetta. Mutta vaikka en kuulukaan maailman tuhannen rikkaimman ihmisen joukkoon, olen silti sitä mieltä, että ihmisiä on liikaa ja heidän määräänsä tulisi vähentää rajusti. Toki kaikkien maailman poliitikkojen tulisi sopia jonkinlainen väestösopimus jolla väestönkasvua rajoitettaisiin, kuten kiina teki yhden lapsen politiikallaan. Esteenä ovat kuitenkin uskonnot ja se, etteivät kaikki valtiot välttämättä sitoutuisi sopimukseen tai rikkoisivat sitä. Kuten myös se, että olisivatko toimet jo myöhässä, maapallon tulevaisuutta ajatellen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.