tiistai 21. maaliskuuta 2017

Mitä on demokratia?

Tällä hetkellä demokratiana pidetään sitä, että kerran neljässä vuodessa saat kansalaisena äänestää päätöksentekijää, jolla ei ole edes velvollisuutta pysyä niissä lupauksissa, joita hän ennen vaaleja on äänestäjille luvannut.
Minä en pidä tätä demokratiana, vaan pelkkänä huijaamisena, joka myöskin rapauttaa oikean demokratian. Kun kansalaisena annat äänesi ehdokkaalle joka samantien vaalien jälkeen muuttaa mielipiteensä päinvastaiseksi, mitä se ennen vaaleja on ollut, oletkin äänestänyt omaa mielipidettäsi vastaan, eikä sinun äänesi kuulu siten kuin demokratiassa kuuluisi kuulua ja näin äänestäminen on menettänyt merkityksensä.
Ainoaa oikeaa demokratiaa on äänestää suoraan päätöksistä, eikä päätöksentekijästä. Mutta poliittinen puolueliittimme ei halua antaa kansalaisille mahdollisuutta äänestää suoraan päätöksistä, koska se ei ole puoluejohtajien edun mukaista. Siksi kansalaisen ei tulisi äänestää lainkaan puolueen ehdokkaita, joiden äänestäminen rapauttaa vain demokratiaa.
Kansalaisen ainoaksi mahdollisuudeksi korjata demokratiaa edes jotenkin, on äänestää puolueiden ulkopuolisia sitoutumattomia ehdokkaita. Niitä joilla on mahdollisimman vähän sidonnaisuuksia ja jotka ovat puolueiden ryhmäkurien ulottumattomissa. Vain näin on mahdollista korjata nykyistä näennäisdemokratiaa paremmaksi.
Kuntavaalit 2017
Edistyksellistä Helsinkiä yhteislistan sitoutumaton ehdokas
Markku Laitinen Nro: 1080

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.