torstai 30. maaliskuuta 2017

Mihin me kansalaiset tarvitsemme puolueita ja niissä toimivia poliitikkoja?

Olen viime aikoina miettinyt, että mihin me kansalaiset tarvitsemme puolueita ja niissä toimivia poliitikkoja, jotka eivät tee mitään muuta kuin valehtelevat ja huijaavat meitä kansalaisia, sekä ajavat vain omia etujaan?
Puolueet ovat rikastuneet ja niissä toimivat poliitikot pulskistuneet, samaan aikaan kun valtio ylivelkaantuu ja kansalaisten elämää kurjistetaan ennennäkemättömällä tavalla. Tämäkö on puolueiden ja niissä toimivien poliitikkojen tarkoitus ja mitä hyötyä meilla kansalaisille on puolueista tai niissä toimivista poliitikoista? Tuovatko he mitään lisäarvoa yhteiskunnalle, vai olisivatko puolueet ja niissä toimivat poliitikot kansalaisille aivan tarpeettomia?
Meillähän voisi olla sitoutumattomia poliitikkoja ilman puolueita, joilla ei ole puoluekuria taakkanaan puolueen johdon taholta. Tällaiset puolueiden ulkopuoliset poliittiset toimijat ajaisivat paljon tehokkaammin demokraattista päätöksentekoa, koska he kykenisivät tekemään itsenäisiä ratkaisuja, ilman puoluejohdon ohjailemista.
Tai entäpä jos kaikki puolueet lopetettaisi ja meillä olisi suorat sitovat kansanäänestykset, joiden tulokset toteuttaisivat virkamiehet. Emme siis tarvitsisi puolueita tai niissä toimivia poliitikkoja lainkaan. Tämä poistaisi kaikki nykyiset haittatekijät, joita nykyisissä puolueissa ja niissä toimivissa poliitikoissa on nykyään.
Nyt kuntavaaleissa äänestäjän kannattaa ehdottomasti äänestää puolueiden ulkopuolisia sitoutumattomia ehdokkaita, heillä ei ole taakkanaan puoluekuria.
Markku Laitinen Nro: 1080
Sitoutumaton ehdokas helsingistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.