tiistai 7. elokuuta 2018

Edustuksellinen vai huijaridemokratia

Meille kerrotaan, että elämme edustuksellisessa demokratiassa ja varsinkin poliittinen eliittimme viljelee tätä sanontaa edustuksellisesta demokratiasta hyvin usein. Myös monet blogistit ja kommentoijat palstalla muistavat mainita, miten järjestelmämme on edustuksellinen demokratia.

Mielestäni tämä ei pidä paikkaansa ja perustelen miksi me emme mielestäni elä edustuksellisessa demokratiassa.

Minusta edustuksellinen demokratia tarkoittaa sitä, että vaaliehdokas ennen vaaleja kertoo mielipiteensä asioista ja kansalaiset päättävät sitten, antavatko äänensä tälle edustajalle ja sille mitä hän edustaa.

Kun vaalien jälkeen tämä edustaja kääntääkin takkinsa ja alkaakin edustamaan aivan muita asioita kuin ennen vaaleja on luvannut, niin tässä kohtaa hän ei enää edustakaan niitä äänestäjiä jotka hänelle äänensä ovat antaneet. Eli kun vaaliehdokkaalla ei ole velvollisuutta pitää vaalilupauksiaan, hän ei enää edusta äänestäjiään ja tässä kohtaa edustuksellinen demokratia heittää kuperkeikan ja muuttuu huijaridemokratiaksi.

Huijaridemokratia sanana kuvaa paljon paremmin järjestelmäämme kuin edustuksellinen demokratia. Se kuka parhaiten osaa huijata äänestäjiä antamaan äänensä itselleen, on vaalivoittaja, Koska vaalilupauksia ei tarvitse pitää, on valta saatu huijaamalla.

Tällä hetkellä siniset ovat malliesimerkki demokratiamme erittäin surkeasta tilasta, kukaan ei ole antanut heille mandaattia sinisinä, vaan he ovat saaneet valtansa huijaamalla toisen puolueen, perussuomalaisten äänestäjiä. Kun kaikki kansanedustajat hyväksyvät asian tilan tällaisenaan, voidaan todeta ettei yksikään heistä ole oikeasti huolissaan demokratiasta tai oikeusvaltiomme tilasta, he ovat ainoastaan huolissaan omasta vallastaan ja hillotolpastaan. Demokratia ei siis kiinnosta päättäjiämme pätkääkään, vain valta ja raha ohjaavat heitä kaikkia.

Blogistina en ole huolissani ainoastaan poliitikkojemme demokratian vastaisista toimista ja kansalaisten huijaamisesta, vaan olen huolissani myöskin niistä kansalaisista, jotka nielevät tällaiset edustukselliset demokratiaväitteet, ajattelematta lainkaan, mitä edustuksellinen demokratia oikeasti tarkoittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.