lauantai 24. elokuuta 2024

Valheiden ja petosten maailma

 

Olen seurannut politiikkaa suhteellisen tarkkaan noin 20-vuotta ja sinä aikana kuulunut kahteen eri puolueeseen, demareihin ja perussuomalaisiin ja tällä hetkellä en kuulu mihinkään puolueeseen vaan olen sitoutumaton.

Tämän noin 20-vuoden ahkeran politiikan seuraamisen aikana olen tullut siihen tulokseen, että politiikka on valheiden ja petosten maailma. Myös lait eivät koske kaikkia ihmisiä tasapuolisesti ja yhdenvertaisesti, vaan ne ovat tehty vain tavallisille ihmisille noudatettaviksi.

Mihin tahansa elämän tai yhteiskunnan osa-alueeseen politiikka ulottaa sormensa, se muuttuu heti valheiden ja petosten ympäröimäksi. Kaikki olemassa olevat tosiasiat sivuutetaan ja niiden tilalle tulee valheiden kavala verkko.

Olenkin tullut siihen tulokseen että poliitikoilta pitäisi viedä valta päättää valtion ja kansalaisten asioista. Valtiota tulisi pyörittää suoralla demokratialla, sitovilla kansanäänestyksillä ja poliitikkojen tehtävä olisi vain toteuttaa sitovien kansanäänestysten tulokset, ei ajaa omia, ostettuja tai kiristettyjä agendojaan.

Kaikki maailman ongelmat ovat kautta historian johtuneet pähkähulluista päättäjistä ja valtioiden johtajista ja nyt olisi aika viheltää peli poikki ja antaa kansalaisille se valta joka heille kuuluu suomessa jo perustuslain mukaan.

keskiviikko 21. elokuuta 2024

Poliitikot henkilökohtaiseen vastuuseen valtion velkaannuttamisesta

 Kukaan tavallinen kansalainen ei voi ottaa velkaa kenenkään toisen kansalaisen nimiin, joten miten poliitikot voivat ottaa velkaa kansalaisten maksettavaksi? Valtionhan tulisi pyöriä juuri niillä tuloilla joita se saa vuosittain veroina ja muina tuloina. Tällainen velanottohan valtiolle kansalaisten piikkiin on täysin laitonta ja jokainen poliitikko joka on ottanut valtiolle velkaa, pitäisi laittaa henkilökohtaiseen taloudelliseen vastuuseen omalla omaisuudellaan.

Poliitikot nostavat joka vuosi palkkojaan, kulukorvauksiaan, puoluetukia ja muita etuuksiaan ja tekevät tämän velkarahalla jota ottavat valtiolle. Samaan aikaan he kurjistavat kansalaisten elämää vähentämällä jo ennestään heikoimmassa asemassa olevien asemaa ja kiristävät verotusta, joka jo ennestään on yksi maailman korkeimmista verokannoista.

Poliitikot siis itse vaurastuvat vuosi vuodelta enemmän ja enemmän, samaan aikaan kun velkaannuttavat valtion ja kansalaisten asema huononee. Joten miksi me kansalaiset emme laittaisi poliitikkoja vastuuseen valtion velkaannuttamisesta heidän omilla omaisuuksillaan. Kun kansalaiset kerran tekisivät tämän toimenpiteen, niin enää koskaan poliitikot eivät sen jälkeen velkaannuttaisi valtiota, vaan oppisivat pyörittämään valtiota juuri niillä tuloilla jotka valtiolla on vuosittain.

Eikö se valta perustuslain mukaan ole kansalla?

maanantai 19. elokuuta 2024

Taidevihamielinen suomi

 Nykyisen hallituksen kurjistamispolitiikka jossa köyhien ja vähäosaisten asemaa heikennetään entisestään on alkanut harmittamaan minua, varsinkin kun hallitus ei ole kyennyt mitenkään nostamaan valtion tuloja millään muilla keinoilla kuin kansalaisten veroja nostamalla. Maastamme nostetaan metallit ja mineraalit 0,6% kaivosverolla ja samoin rikkain luonnonvaramme turpeen käyttö on estetty kansainvälisillä sopimuksilla. Joten hallituksen tärkeimmät tehtävät kaivosveron nosto markkinahintaiselle tasolle ja turvesopimusten avaaminen ja uudelleen solmiminen ovat jääneet tekemättä.

Koska asia on harmittanut minua niin paljon ajattelin tehdä asian korjaamiseksi eräänlaisen katutaideteoksen kannanottona. Jokainen tietää että kun kadulta löytyy ruumis miten poliisi piirtää ääriviivat löytyneen ruumiin ympärille. Ideani omalle katutaideteokselleni olisi ollut se, että olisin piirtänyt vastaavia ruumiiden ääriviivoja katuliiduilla eduskuntatalon portaat täyteen. Näin kansanedustajat olisivat eduskuntaan töihin mennessään kuvainnollisesti joutuneet kävelemään näiden maailman onnellisimpien ruumiiden ylitse. Onhan suomalaiset valittu maailman onnellisimmaksi kansaksi useita kertoja.

Hallituksen kaikista huonoimmassa asemassa olevien vielä huonompaan asemaan asettaminen päätöksillään aiheuttaa varmasti useita kuolemantapauksia. Huonoimmassa asemassa olevat joutuvat miettimään ostavatko ruokaa vai lääkkeitä ja monille varmaan koituu kohtaloksi asunnottomuus ja useita muita ongelmia.

Kannanottoni olisi myös eräänlainen kunnianosoitus Kanadalaiselle taiteilija Richard Hambletonille, jota joissakin yhteyksissä on kutsuttu katutaiteen kummisedäksi ja joka on inspiroinut nykyään maailmankuuluksi noussutta katutaiteilija Banksyä.

Koska pyysin lupaa katutaideteokselleni eduskunnasta, sieltä tuli kielteinen päätös joka kokonaisuudessaan on seuraavanlainen sisällöltään.

Hei, olitte lähettäneet alla olevan tiedustelun kirjaamoon.

Eduskuntatalo portaineen on suojeltu, joten valitettavasti tilataideteoksen tekeminen portaille ei ole mahdollista. Totean samalla myös, että alue on valvottu, ja luvaton kulttuurihistoriallisen kokonaisuuden vahingoittaminen piirtämällä tms. johtaa automaattisesti rikosilmoitukseen.

Eduskuntatalon portailla voidaan järjestää mielenosoituksia, kunhan niihin on etukäteen pyydetty lupa poliisilta ja turvallisuusosastolta, mutta mielenosoituksessa ei kuitenkaan ole luvallista käyttää mitään rakenteisiin kiinnitettäviä tai niitä likaavia materiaaleja. Mielenosoituksen järjestäminen on mahdollista vain portaiden alaosassa, niiden puoleen väliin saakka, ja tämä koskee kaikkia portailla tapahtuvia tilaisuuksia.

Ystävällisin terveisin, Sari Turunen kiinteistöpäällikkö

Näin minulta kiellettiin kannanotto taiteen avulla valtion harjoittamaa kurjistamispolitiikkaa vastaan ja kielto sisältää myös uhkauksen siitä ettei katutaideteosta ole sallittu tehdä edes ilman lupaa, vaan se johtaisi rikosilmoitukseen. Minun katutaideteokseni ei kuitenkaan olisi ollut pysyvä, vaan sateet olisivat ajan kuluessa pyyhkineet katuliiduilla tehdyn teoksen mennessään ja viimeistään keväällä lumien sulaessa teoksesta ei olisi ollut jäljellä mitään. Teoksen olisin halunnut tehdä syksyllä silloin kun kansanedustajien työt olisivat alkaneet ja eräs kaverini oli luvannut tulla kuvaamaan videolle teoksen tekemisen jonka tietenkin olisin julkaissut yhdellä Youtube kanavallani.

Markka Laitinen - YouTube

sunnuntai 18. elokuuta 2024

Kunpa en olisi ollut paikalla

 Olen tehnyt eräänlaista katutaideprojektia noin kymmenen vuotta, useissa suomalaisissa kaupungeissa ja paikkakunnilla. Samoin olen tehnyt sitä myös Ruotsissa Tukholmassa ja Haaparannassa sekä Virossa Tallinnassa ja sen ympäristössä.

Eilen illalla kun elokuva Anna oli päättynyt lähdin taas tekemään projektiani ja ajoin polkupyörälläni Helsingin keskustaan. Minulla on erinomainen sähköpyörä jolla on todella mukava ajella lämpiminä kesäöinä ja joka sopii erinomaisesti taideprojektini toteuttamiseen.

Kesäöinä näkee monia mielenkiintoisia asioita ja tänä yönä poljin hiukan puolenyön jälkeen Oopperatalolta Töölönlahden rantaa pitkin Finlandia talolle päin. Finlandiatalon kohdalla on pieni laituri ja sen vieressä oli ambulanssi ja poliisiauto parkissa.

Eräs vastaan tullut pyöräilijä pysähtyi kohdalle lähes samaan aikaan kuin minä ja huomasimme miten poliisi naarasi laiturilta jotain. Hetken päästä poliisi nosti jonkinlaisen pyörän ylös vedestä ja huomasimme pysähtyneen pyöräilijän kanssa että kyseessä oli pyörätuoli.

Mietimme paikalle pysähtyneen pyöräilijän kanssa että pyörätuolin omistajan täytyy olla ambulanssissa, koska poliisi lopetti naaraamisen saatuaan pyörätuolin vedestä ylös. Emme tienneet miten pyörätuoli oli joutunut veteen keskellä yötä ja kuka oli soittanut poliisin ja ambulanssin paikalle.

Hetken juteltuamme vastakkaiseen suuntaan tullut pyöräilijä jatkoi matkaansa ja samoin minä lähdin polkemaan keskustaan päin. Ohittaessani ambulanssin huomasin sen sisällä olevan vanhan miehen joka oli ainakin hiuksista päätellen läpimärkä.

Jälkeenpäin ajattelin että kunpa en olisi sattunut paikalle. Ei tästä kovin hyvä olo tullut itsellekään, mutta onneksi poliisi ja ambulanssihenkilökunta saivat miehen pelastettua.