tiistai 28. toukokuuta 2024

Keinoliha pelastaa maailman

 Vai pelastaako sittenkään kun päästöt ovat jopa 25 kertaa korkeammat kuin perinteisellä lihantuotannolla.

Laboratorioliha ei olekaan ongelmatonta: Päästöt jopa 25x korkeammat kuin perinteisellä lihatuotannolla, tutkimus esittää - Tekniikan Maailma

Keinolihantuotannossa tullaan saman ongelman eteen kuin sähköautotuotannossa, päästöt kasvavat moninkertaisiksi ja ongelmat vain lisääntyvät.

Tosin sähköautotuotannossa kyse ei olekaan maailman pelastamisesta, vaan jatkuvaan kasvuun perustuvan talousjärjestelmän pelastamisesta. Nykyinen talousjärjestelmä romahtaa mikäli se ei kasva jatkuvasti ja sähköauto ja sen tarvitsema uusi infra on se mitä nykyinen talousjärjestelmä kaipaa kovasti, jottei se romahda.

Joten tämän päivän yksi isoimmista ongelmista on talousjärjestelmä joka perustuu jatkuvaan kasvuun ja jos joku asia pitäisi korjata, se olisi talousjärjestelmä. Mutta koska nykyinen talousjärjestelmä hyödyttää lähinnä talousjärjestelmän huipulla olevaa marginaaliryhmää, tästä asiasta ei edes keskustella julkisuudessa sen vaatimalla tavalla.

maanantai 27. toukokuuta 2024

Pitäisikö jotain tehdä

 Luottamus poliitikkoihin on laskenut neljän vuoden aikana 12%, kun neljä vuotta sitten 57% kansalaisista ei luottanut poliitikkoihin on luku nyt 69%. Kuinka alas luottamus poliitikkoihin voi laskea ennen kuin asialle tehdään jotain ja poliittista järjestelmää on pakko muuttaa luottamuksen palauttamiseksi?

Yhä useampi suomalainen uskoo, että poliitikot ajavat vain omia etujaan - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Mielestäni tilanne on katastrofaalinen ja asialle tulisi tehdä jotain pikimmiten. Tarvitsemme suoran demokratian, jossa kansa päättää omista ja valtion asioista sitovilla kansanäänestyksillä. Nykyinen edustuksellinen demokratia on jälkeenjäänyt järjestelmä eikä aja enää valtion ja sen kansalaisten etuja, vaan ainoastaan puolueissa olevien poliitikkojen etuja.

Kaikki valtion ongelmat niin terveydenhuollon ja koulujärjestelmän alennustila kuin valtion ylivelkaantuminen johtuvat poliittisen järjestelmämme vanhanaikaisuudesta ja rappiotilasta.

sunnuntai 26. toukokuuta 2024

Mielenterveyspotilaaksi leimaaminen

 Viime viikolla silmiini sattui kahtena eri päivänä iltapäivälehtien juttu jossa henkilöitä leimataan turhaan mielenterveyspotilaiksi lääkärien toimista. Nämä henkilöt kärsivät vakavista oireista joita aiheuttavat aivan muut sairaudet kuin mielenterveysongelmat.

Kilpirauhasen syövän oireet, joita lääkärit eivät aina tunnista - Terveys - Ilta-Sanomat

Suomalaiset hakeutuvat borrelioosin hoitoon ulkomaille - Terveys - Ilta-Sanomat

Toisessa tapauksessa henkilöllä oli syöpä ja toisessa punkin pureman aiheuttaman borrelioosi.

En nyt jaksanut etsiä linkkiä, mutta katsoin jokin aika sitten Teemu Keskisarjan jonkun historiavideon Youtubesta ja siinä jäi mieleeni sellainen seikka, että toisen maailmansodan aikana ennen Venäjän suomeen hyökkäämistä jos joku erehtyi väittämään että Venäjä hyökkää suomeen, niin hänet vietiin pakkohoitoon ja hänelle annettiin harhaluuloisuushäiriö diagnoosi.

Näin olisi mielenkiintoista jos joku tutkiva journalisti tutkisi miten yleistä maassamme on se, että henkilöille annetaan mielenterveysdiagnoosi aivan muista syistä kuin mielenterveysongelmien takia. Vaikkapa syöpään tai muuhun vakavaan tautiin sairastumisen vuoksi tai esimerkiksi toisinajattelun tai valtion rikollisuuden kohteeksi joutumisen takia. Koska jo samalle viikolle osuu kaksi eri tapausta, voidaan olettaa näitä tapauksia olevan pilvin pimein.