lauantai 27. lokakuuta 2018

Demokratia

Meille kerrotaan, että elämme demokratiassa. Mielestäni tämä ei pidä alkuunkaan paikkaansa ja perustelen asian seuraavasti.

Kun kansalainen täyttää 18-vuotta, hän saa äänioikeuden. Näin hän pääsee äänestämään valtiollisista asioista ja saa osallistua demokraattiseen päätöksentekoon. 50-vuotta myöhemmin kansalainen täyttää 68-vuotta ja hän on saanut käyttää demokraattista äänioikeuttaan valtiollisissa asioissa 12-kertaa. Siis kokonaista 12-kertaa, 50-vuoden aikana, ja tätä pidetään demokratiana.

Eikä siinä vielä kaikki, ne 12-kertaa kun kansalainen on saanut 50-vuoden aikana osallistua demokraattiseen päätöksentekoon valtiollisissa asioissa, hän on saanut äänestää vaaliehdokasta jolla ei ole mitään velvollisuutta pysyä vaalilupauksissaan. Ja kun kansalainen on 12-kertaa äänestänyt 50-vuoden aikana ehdokasta joka ei ole pitänyt vaalilupauksiaan, ei kansalainen ole oikeasti voinut vaikuttaa valtion asioihin millään lailla.

Demokratiamme ei siis ole mitään oikeaa demokratiaa, vaan vedätys, jolla kansalaiset saadaan uskomaan demokratian olemassaoloon ja siihen, että kansalaisilla olisi muka joku oikea mahdollisuus vaikuttaa valtion asioihin. Ne kansalaiset jotka pitävät järjestelmäämme demokratiana, ovat äärimmäisen lapsenuskoisia ja naiveja.

Kansalaisten tulisikin miettiä minkälaiset yhteiskunnan jarrut estävät demokraattisen päätöksenteon laajentamista siten, että kansalaiset pääsisivät yhä enemmän äänestämään suoraan asioista, eikä henkilöistä jotka asiat päättävät? Tällä hetkellä olisi paremmat mahdollisuudet kuin koskaan aiemmin, antaa kansalaisten päättää omista ja valtion asioista suorilla sitovilla kansanäänestyksillä, ja poliitikkojen tehtäviksi jäisivät vain kansanäänestysten tulosten täytäntöönpano.

Vaatikaamme siis oikeaa demokratiaa, suoria sitovia kansanäänestyksiä valtiota ja kansalaisia koskevissa asioissa. Ei anneta enää korruptoituneiden poliitikkojen päättää asioista, vaan aletaan päättää niistä itse, kaikkien kansalaisten kesken.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.